Demineralizované syrovátka (DEMI)
Demineralizovaný syrovátkový prášek (DEMI) se vyrábí odstraněním části minerálů z tekuté sladké syrovátky. V závislosti na účelu se kombinují různé techniky: iontová výměna, elektrodialýza, ultrafiltrace, mikrofiltrace nebo nanofiltrace.
Foodcom S.A. nabízí širokou škálu demineralizovaných prášků podle požadavků na:
- 20% demineralizovaný syrovátkový prášek - skvělý plnidlo bez přesolené chuti,
- 40%, 50% demineralizovaný syrovátkový prášek - nejoblíbenější pro výrobu čokolády a pečiva,
- 70% demineralizovaný syrovátkový prášek,
- 90% demineralizovaný syrovátkový prášek.
Demineralizovaný syrovátkový prášek (90% demineralizace) se často používá při výrobě kojenecké výživy na bázi mléka. Umožňuje výrobu složení blízkého mateřskému mléku.